CORB 44

Crăciun în fiecare casă, 18-20 dec 2015 – Umanitară com. Bătrâna, jud. Hunedoara

—

Două locuitoare din satul Bătrâna suprinse în timpul acțiunii ”Crăciun în fiecare casă” din 2014

Două locuitoare din satul Bătrâna suprinse în timpul acțiunii ”Crăciun în fiecare casă” din 2014

Fiecare dintre noi ar trebui să se poată bucura de Crăciun și să vadă că nu este uitat de semenii săi. În majoritatea familiilor se fac deja pregătiri pentru sărbatorile de iarnă, dar parcă acestea vin cu mai mare bucurie când știi că ai ajutat pe cineva.

 

—Off-road-ul este sportul exploratorilor, care necesită un spirit de echipă desăvârșit și îndemânare. Chiar dacă actuala evoluție în off-road este dominată de caracterul sportiv, nu neglijăm latura umanitară sau utilitară pe care acesta o are, chiar și implicarea în acțiuni de salvare pe drumurile înzăpezite sau accesul în zone inundate.

—Este firesc să ajutăm oameni din comunități greu accesibilie!

—

Comuna Batrana pe 21 decembrie 2014

Comuna Batrana pe 21 decembrie 2014

—De această dată CORB 44 organizează, în perioada 18-20 decembrie, acțiunea umanitară Crăciun în fiecare casă” pentru a veni în sprijinul locuitorilor din cele patru sate de pe raza comunei Bătrâna din jud. Hunedoara.

Comuna Bătrâna

—Câțiva dintre membrii clubului au descoperit întâmplător această comună răsfirată prin Munții Poiana Ruscă, iar în decembrie 2014 acțiunea ”Crăciun în fiecare casă” a ajuns pentru prima dată la Bătrâna.

—Am mers cu alimente în toate cele patru sate: Bătrâna, Piatra, Fața Roșie și Răchițaua și am întâlnit peste 100 de oameni, majoritatea dintre ei vârstnici cu vârste peste 60 de ani, dar și câțiva copii care păreau că vor duce mai departe tradițiile locului.

—

Locuitor din comuna Batrana, decembrie 2014

Locuitor din comuna Batrana, decembrie 2014

—Este o zonă superbă însă foarte departe de asfalt, iar pe timp de iarnă doar cu mașini 4×4 poți ajunge.

—Cei mai norocoși care au case în vatra satului au curent electric, însă sunt zeci de oameni care trăiesc la lumina lumânărilor, a lanternelor și în zile de sărbătoare unii dintre ei dau drumul la generator pentru a se putea uita la televizor.

 

De ce au nevoie oamenii din Bătrâna

—Am decis să revenim în cele patru sate pentru că acești oameni chiar au nevoie de ajutor și produsele pe care le ducem le fac nu doar Crăciunul mai ușor ci și o parte din iarnă.

—

O particica din alimentele achizitionate in 2014 cu ajutorul donatiilor si distribuite celor peste 100 de locuitori ai comunei.

O particica din alimentele achizitionate in 2014 cu ajutorul donatiilor si distribuite celor peste 100 de locuitori ai comunei.

Sunt de folos următoarele:

 

Produse alimentare: făină, mălai, orez, paste, pastă de tomate, drojdie, zahăr, ulei, praf de copt, conserve de peste, dulciuri;

 

Fructe: portocale, lămâi, banane;

Produse de îngrijire & uz casnic: săpun, detergent manual pentru spălat rufe, pastă de dinți, periuțe de dinți, baterii, lanterne.

Cărți pentru copii vârsta cuprinsă între 1-14 ani.

Cizme de cauciuc.

 

Una dintre gospodariile in care am poposit in 2014

Una dintre gospodariile in care am poposit in 2014

Iată cum ni te poți alătura

—Te poți implica în această acțiune donând orice sumă în contul clubului cu mențiunea pentru umanitara „Crăciun în fiecare casă” sau donând produse.

 

—Donațiile în bani se pot face până pe data de 16 decembrie

Cont lei – RO08BACX0000000237022001, deschis la Unicredit Tiriac Bank pe numele Asociatia Club Off Road Bucuresti. CUI 24456641

 

—Pentru donațiile în produse te rugăm să ne contactezi pe una dintre adresele de email: vali@adventure-romania.com sau sbulugioiu@yahoo.com. În funcție de tipul de produse și cantități îți vom comunica unde le poți aduce până pe data de 17 decembrie.

 

Mesajul care te intampina la intrare/iesirea din Batrana.

Mesajul care te intampina la intrare/iesirea din Batrana.

Dacă vrei să vii cu noi când mergem în comuna Bătrâna, te rugăm să ne anunți până pe data de 10 decembrie pentru a vedea cum repartizăm locurile în mașini.

 

 

 

Cu ajutorul tău putem face mai mult !

Dacă dorești alte detalii despre acțiunea ”Crăciun în fiecare casă” ne poți lăsa un coment la acest articol sau ne poți scrie pe renatta.stepanov@gmail.com

 

Mai multe imagini de la acțiunea ”Craciun în fiecare casă” 2014 poți vedea accesând: https://www.facebook.com/renatta.stepanov/media_set?set=a.923525657665589.1073741833.100000244906442&type=3

 

Evenimentul creat pe Facebook îl poți găsi aici: https://www.facebook.com/events/1662268984037868/

 

Mulțumim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *