CORB 44

Andy Vișoiu, Tudor Ion și Marius Ștefan câștigătorii CORB 44 Adventure Days

Traseul din SubCarpații de Curbură aflați în Județul Dâmbovița și trialul din orașul Târgoviște au fost provocările de la CORB44 Adventure Days (22-25 octombrie), ultima etapă din actualul sezon al Campionatului Național de Off-Road. La finalul celor trei zile de concurs câștigătoare au fost declarate echipajele: Andy Vișoiu/Romică Chiriac – Extrem, Tudor Ion/George Boby – Open, Marius Ștefan/Szekely Ștefan – Standard.

Marin Andreev-Constantin Fantana clasa Extrem

Marin Andreev-Constantin Fantana clasa Extrem

Club Off-Road București – CORB 44 a dorit să ducă off-roadul într-o zonă apropiată de București și a ales să organizeze etapa de campionat național în Județul Dâmbovița. Pădurea de foioase a oferit un peisaj extrem de colorat însă a fost și o mare provocare pentru că unele intersecții au devenit slab vizibile în urma căderii frunzelor. Ploile căzute în zilele ce au precedat concursul au făcut ca unele pante, mai ales pe traseul clasei Standard să se transforme în urcări care nu puteau fi parcurse fără troliere. La Extrem mulți au crezut că această zonă din SubCarpați va fi floare la ureche însă nu a fost așa. Una dintre ravenele din prima zi va rămâne mult timp în memoria concurenților.
Potrivit regulamentului o etapă de campionat trebuie să includă și un trial, așa că după ”plimbarea” în off-roadul extraurban a urmat un off-road urban chiar în Târgoviște. Nu departe de râul Ialomița, terenul aflat în vecinătatea unui complex de locuințe a fost transformat într-un traseu în care au fost puse la încercare atât abilitățile piloților și copiloților dar și rezistența mașinilor. Roxana Ciuhulescu a fost cea care a întreținut atmosfera la trial și a încercat să le împărtășească spectatorilor cât mai mult din ce înseamnă off-road-ul.
Primii care au intrat în scenă au fost concurenții de la clasa Standard, iar cei mai aplaudați au fost Mihai Ursu și Irina Marinescu. Cei doi au câștigat Trialul la bordul unei Dacia Duster și au dovedit că în off-road orice este posibil. Dacă în prima zi din SubCarpați s-au chinuit mult cu trolierile și au avut o serie de ghinioane tehnice, la trial au impresionat și au izbutit să parcurgă traseul în: 1min47sec.
După clasa Standard pe traseu a intrat clasa Open o categorie în care mașinile sunt mai preparate și capabile să facă față unui alt tip de provocări comparativ cu cele de la Standard (la această categorie mașinile sunt în versiunea de serie doar că se pun pneuri pentru noroi și troliu). Cu evoluția concurenților de la Open trialul s-a transformat într-un adevărat show, spectatorii aclamând fiecare trecere prin apă. Cei mai rapizi în trial au fost Lucian Neag și Sebastian Popescu.
La clasa Extrem, cea în care mașinile sunt practic prototipuri fiind construite special pentru traseele aproape imposibile, Andy Vișoiu și Romică Chiriac sau impus și la trial după ce fuseseră cei mai rapizi și in zilele precedente.

Lucian Neag-Sebastian Popescu castigatori Trial Open

Lucian Neag-Sebastian Popescu castigatori Trial Open

După cumularea punctelor din zilele de off-road și a celor de la trial podiumurile generale ale CORB 44 Adventure Days powered by Generali sunt următoarele:

Clasa Standard
1. #223 Marius Ștefan/Szekely Ștefan 297p
2. #212 Nicușor Duica/Nicoleta Duica 323p
3. #345 Andrei Piedemonte/Alexandru Piedemonte 329p

Clasa Open
1. #158 Tudor Ion/George Bobu 513p
2. #138 Tudor Mircea/Cristian Logofătu 569p
3. #188 Vlad Viorel/Mircea Rențea 593p

Clasa Extrem
1. #4 Andy Vișoiu/Romică Chiriac 525p
2. #1 Mihai Pascu/Laurentiu Dobrică 530p
3. #372 Marin Andreev/Constantin Fântână 689p

Club Off-Road București CORB44 mulțumește Consiliului Județean Dâmbovița pentru sprijin și partenerilor Generali, Valtec – Valvoline, Matra Systems Comunicații, Anconi Group, Class Park, Draper, Trofeea.ro și este recunoscător tuturor prietenilor clubului care au ajutat la organizarea acestei etape din Campionatul Național de Off-Road.

Actiune clasa Open traseu din SubCarpatii Damboviteni

Actiune clasa Open traseu din SubCarpatii Damboviteni

Credit foto:Claudius Vasilescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *