CORB 44

Impresii din umanitara de pe 12 aprilie

Weekend-ul acesta am izbutit sa ajungem in cateva sate de pe raza comunei Varfuri din judetul Dambovita pentru a da o mana de ajutor oamenilor care o duc greu pe aceste dealuri aflate la doar 120 de km de Bucuresti.
_MG_5796 _MG_5807  _MG_5867Am ajuns la familii din satele si catunele Carlanesti, Cojoiu, Merisoru – Valea rea, La trei cruci. Ne-am fi dorit sa putem duce pachete cu alimente si in alte catune, insa ploaia abundenta ne-a impiedicat sa urcam mai sus.
Drumuri pe care noua ne era destul de greu sa le parcurgem am descoperit cum sunt strabatute zilnic de copii pentru a ajunge la scoala. “Drumul este bun pana la noi, mai departe nu cred ca veti trece.” Ne-a spus o adolescenta de 15 ani din Carlanesti. Am trecut mai departe si am izbutit sa mai ajungem la cateva familii greu incercate. Cand am vazut-o ni s-a parut firesc sa o intrebam daca merge la scoala. Ne-a raspuns ca este la liceu in Pucioasa. Am intrebat si faci naveta? “Da. De acolo de unde ati inceput sa urcati ma ia autobuzul in fiecare zi la ora 7. Ma trezesc la sase si ajung.” Un raspuns firesc care pe noi ne-a impresionat pentru ca drumul pe care acei copii il au de facut trece printr-o padurice si nu este de loc scurt.
Am gasit case pe care batranii nu mai au puterea sa le consolideze, insa erau ingrijite si curtile aranjate. Incercau sa se pregateasca dupa puteri pentru Sarbatorile Pascale si se intrebau cum de am ajuns la ei prin tot acel noroi.

Multumim celor de la Titan SA membra a GoodMills Group si Carrefour Colosseum pentru ca ne-au ajutat cu o parte din alimente si tuturor celor care au contribuit cu donatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *