CORB 44

Ecologizare Grindul Chituc 2008

P9280591

In perioada 26 -28 septembrie 2008, Asociatia Club Off Road Bucuresti impreuna cu Centrul de Plasament Concordia si alti iubitori de natura a organizat o tura de ecologizare pe Grindul Chituc.

Grindul Chituc, zonă protejată aparţinând Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, ascunde o altă lume, altă civilizaţie: nu construcţii, nu zgomot, poluare sau agitaţie. Eşti doar tu şi natura. În jur poţi vedea sălbăticia, păsările care au prins coloritul vegetaţiei de aici, lebede, scoici, peşti… Din păcate, turiştii veniţi aici uită că este zonă protejată şi lasă în urmă gunoaie.

Drumul pe grindul Chituc este greu de parcurs, pe alocuri se afundă în nisip, în alte locuri se trece peste vegetaţie.

“Off-road-ul a fost initial o necesitate pentru a strabate drumuri greu accesibile sau pentru a explora tinuturi necunoscute si ostile, atat din ratiuni militare, cat si stiintifice, in ultima perioada a capatat si un caracter  sportiv” a declarat Valentin Dutu, presedintele asociatiei. “Dat fiind specificul Asociatiei Club Off Road Bucuresti si interesului asupra ecologiei, s-a constatat ca nu mai poti iesi in natura fara sa dai de urmele “civilizatiei”. Baietii nostrii au ajuns la concluzia ca nu numai oamenii sufera, ci si natura si au inceput sa depuca ceva eforturi pentru a o proteja” .

La munte, pe valea unui rau, pe o plaja salbatica, la mare sau alte zone poluate direct sau indirect de prezenta noastra – se impune ecologizarea acestor zone care an de an au fost tot mai mult invadate de turisti, din care prea putini cu respect pentru natura.

Grindul Chituc se afla la extremitatea sudica a Rezervatiei Bioseferei Delta Dunarii, in judetul Constanta, la nord de Navodari cu acces din satul Vadu. Ultimul teritoriu virgin al litoralului romanesc este o limba de nisip, lunga de aproape 36 de kilometri, care se interpune intre mare si Delta. Un pretext pentru natura de a-si dezvalui salbatica ei frumusete in ocheane de apa intunecata si mirosul sarat al valurilor. Este una din zonele protejate din tara, unde  poti intilni sacali, o specie pe cale de disparitie in tara noastra.

…. dar desi pe harta arata frumos si salbatic, fotografiile care urmeaza, spunem noi, motiveaza prezenta si actiunea noastra!

Actiunea s-a bucurat de sprijinul media prin: “Green Report” atat in revista, cat si in emisiunea omonima de la TVR; OOPS Media; Quatroruote; 4WD Magazin; DeTeren; ProTv; Anten

Contact:

Valentin Dutu

office@corb44.com

0723.389.503

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *