CORB 44

Școala de off-road CORB44 – acolo unde altii se opresc, noi continuam

Te așteptăm în cadrul Academiei Titi Aur (în apropiere de Crevedia) să parcurgi unul dintre modulele Școlii CORB 44 și să dobândești sau să îți perfecționezi abilitățile de conducere în afara asfaltului. Dacă prinzi ”microbul” off-roadului și vrei să practici acest sport, atunci poți alege unul dintre modulele care te ajută să obți licență de pilot sau copilot de off-road.

Pentru mai multe detalii și programări ne poți scrie pe office@corb44.ro

IMG-20160320-WA0051

Șase instructori cu experiență, foști și actuali piloți în Campionatul Național de Off-Road (campioni naționali și vice-campioni), sunt pregătiți să te ghideze, modulele de curs fiind gândite de la nivelul basic și până la cel destinat avansaților. Pentru cel mai avansat modul, nivelul „Licențiere”, cursurile încep în cadrul Academiei Titi Aur însă vor continua în jurul orașului Târgoviște, iar la finalul acestui curs, absolventul va putea obține și licența de pilot acreditată de Federația Română de Automobilism Sportiv.  Școala CORB 44 oferă și cursuri de licențiere pentru navigatori/copiloți de off-road.

Nivelul „BASIC”

Un curs practic cu o durată de aproximativ 3 h. Primul pas este cunoașterea regulilor de securitate, apoi vei testa simulatoarele din incinta Academiei Titi Aur. Instructorul îți va oferi toate informațiile despre simulatorul de impact, apoi cel de răsturnare. Ulterior, vei învăța cum trebuie să ieși din mașină atunci când te-ai răsturnat, cum trebuie sa te fixezi în scaun și totodata, cum să te eliberezi din centura de siguranță. Pentru acest curs, vei încerca simulatorul de răsturnare ce a fost dezvoltat pentru a demonstra ce forțe acționează asupra corpului uman atunci când mașina în care te afli, se răstoarnă.  Simulatorul de impact, îți va arăta cât de vitală este centura de siguranță si care sunt trăirile atunci când te izbești frontal de o altă mașina, la viteze de 20 & 30 km/h.

După testarea simulatoarelor, urmeaza traseul off-road, instructorii îți vor prezenta traseul pe care urmează să îl parcurgi. Finalul cursului va fi marcat de conducere off-road, alături de instructorul tău. Pretul acestui curs este de 140 euro.
m6

Nivelul „USUAL”

Acest nivel reprezintă o etapă mai avansată de conducere off-road și este acel modul în care viitorii piloți învață cum să-și deblocheze mașinile împotmolite în noroi, folosind toate accesoriile cu care este dotată mașina (de ex: troliu). Cursul începe mai întâi cu etapa de cunoaștere a regulilor de securitate, apoi vei merge la testele fizice, în simulatoarele din incinta Academiei Titi Aur. Simulatorul de impact îți arată ce simți atunci când ai un accident frontal cu o viteză de maxim 30 km/h. Instructorul te va învăța cum să ieși din mașină atunci când ești răsturnat lateral sau mai mult, răsturnat total, iar acest lucru se va întâmpla în timpul testelor de la simulatorul de răsturnare.

După testarea simulatoarelor și însoțit de instructorul tău, vei merge pe mai multe tipuri de trasee off-road. În funcție și de starea vremii, dar mai ales a terenului accidentat, vei conduce pe traseul perfect adaptat nivelului tău de cunoaștere. Acest curs dureaza aproximativ 5 h, iar pretul lui este de 200 euro.
IMG-20160320-WA0033

m8

Nivelul „EXPERT”
Acest nivel va fi abordat de conducătorii auto cu experiență, însă absolut toți cursanții vor fi evaluați de către instructori, înainte de începerea cursului.  Vei fi instruit și pregătit pentru orice impediment: mașină blocată în noroi, răsturnare laterală, ridicarea mașinii prin folosirea mijloacelor de tracțiune. La început, vei face cunoștință cu regulile de securitate, apoi vei merge la testarea simulatoarelor de impact și rasturnare, din incinta Academiei Titi Aur. Simulatorul de impact îți arată cât de importantă este centura de siguranță și totodată, care este trăirea atunci când te lovești frontal având o viteză maximă de 30 km/h. Simulatorul de răsturnare, îți arată că în aceste condiții, centura de siguranță este vitală, iar instructorul te va învăța cum să ieși din mașină, fără să te rănești, atunci când ești răsturnat total sau doar lateral.
La finalul testelor fizice din camera simulatoarelor și insoțit de instructorul tău, vei merge pe traseul adaptat condițiilor meteo. Pe lângă partea liberă de conducere și bineînțeles, asistat de către instructor, vei învăța și toate tehnicile de deblocare a mașinii din noroi, folosindu-te de accesoriile cu care este dotată mașina și totodată, de tehnica cea mai sigură pe care pilotul trebuie să o aplice în astfel de situații. Durata cursului „Expert” este de 8 h, iar prețul este de 300 euro.
IMG-20160320-WA0043

Obținerea licenței de pilot de off road
Acest curs este extins pe o durată de trei zile, primele două urmând a se desfășura în cadrul și în vecinătatea Academiei Titi Aur, iar ultima zi, pe terenurile accidentate din apropierea orașului Târgoviște.  Pentru a convinge comisia de însușirea  noțiunilor predate, la încheierea acestei ultime zi, candidații vor susține și un examen teoretic.

Pentru a dobândi licența de pilot, cursantul va trece prin toate etapele nivelului „EXPERT”, iar la finalul cursului candidații vor trebui să cunoască foarte bine Regulamentul Comisie Naționale de Off-Road (mai ales secțiunile privind penalizările și sancțiunile) noțiunile de citire sau interpretare a roadbook-ului, să navigheze după coordonate GPS și/sau azimut și totodată să știe tehnici de condus pe porțiuni de traseu dificil (inclusiv în condiții de asigurare).Pentru acest modul prețul este de 600 euro (pretul mentionat nu include costurile deplasării la Târgoviște).

Andy Visoiu-Romica Chiriac castigatori Trial Extrem

Obținerea licenței de navigator (copilot) de off road
Durata cursului este de trei zile. Navigatorul (copilotul) reprezintă jumătatea echipajului și din șansele la câștigarea concursului. Întotdeauna, pilotul va conduce autovehicolul pe traseu conform indicațiilor dictate de navigator.

Actiune clasa Open traseu din SubCarpatii Damboviteni

Actiune clasa Open traseu din SubCarpatii Damboviteni

La finalul acestui curs, participanții vor trebui să cunoască foarte bine Regulamentul Comisie Naționale de Off-Road valid la momentul cursului (mai ales secțiunile privind penalizările și sancțiunile), tehnicile și particularitățile de ancorare/tractare cu troliul mașinii, tehnicile de asigurare auto pentru a depăși porțiunile din traseul dificil, să interpreteze și să citească informațiile și mențiunile din roadbook și să navigheze după coordonate GPS și/sau după azimut.
Pentru a convinge comisia de însușirea  noțiunilor predate, la final candidații vor susține un examen teoretic privind cele predate, dar și desenarea pozițiilor unei bucăți de traseu pentru întocmirea unui roadbook. Pentru acest modul prețul este de 600 euro (prețul menționat nu include costurile deplasării la Târgoviște).

Nota echipei. Modulele se pot efectua atât cu mașina candidatului, cât și cu mașinile școlii.

Vă puteți înscrie pe adresa de mail: office@corb44.ro și la tel: 0740.080.008

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *